Sales
Management
Skills

Старша сестра з Америки

Ми провели івент на якому обговорювали індустрію продажів в США та шлях розвитку нашого стартапу Big Sister. Індустрія продажів побудована на контролі та хаосі.

Автори:
Валентин Яроменко
Старша сестра з Америки
Автори:
Валентин Яроменко

Ми провели івент на якому обговорювали індустрію продажів в США та шлях розвитку нашого стартапу Big Sister

Індустрія продажів побудована на контролі та хаосі. Продавці ненавидять контроль. Але що робити бізнесу, для якого ревеню це головний показник? Близько 20% бізнесів намагаються оцифрувати продажі навколо своєї CRM та BI, інші 80% — пишуть в блокноти, Excel та щотижнево заповнюють звіти вручну.

Проте практично всі в результаті оцінюють результати. Саме так, всі KPI, плани та цілі побудовані навколо метрик результатів - сума продажів, кількість угод, кількість дзвінків, зустрічей, оферт... Але чому? Чому кращий продавець кращий? Чому інший продав менше?

Як все ж керувати не інтуїтивно, а використовуючи дані?

Ми знайшли рішення 8 років тому в рамках консалтингової компанії White Sales, яку я заснував ще в 2009 році. Натхненням стала несподівано гра FIFA Manager, та фактично весь командний спорт та відеоігри в результаті.

Ідея була проста — оцифрувати дії в усіх каналах продажу та оцінити їх згідно прозорої методології. На той час це було майже неможливо технічно, але ми створили окрему роль «ментор» в компанії і для всіх клієнтів надавали цю послугу за замовчуванням.

У 2022 році Старша Сестра інкорпорувалася в США і почала свій шлях перетворення на технологічний AI продукт.

Цей івент — це фактично сповідь про:

- Проблему. Та чому її ніхто ще до нас не вирішив?

- Історію створення: мануальний період в Україні, гібридний MVP в США та AI.

- Методологію: все про метрики продажів: кількісні, конверсії, результати, навички. І чому без них менеджмент схожий на астрологію.

- Розвиток: розробка, продажі, фандрейзинг.

- США: екосистема, культура, мова, нетворкінг, довіра, комплекси.

Слухай подкаст у Apple Podcasts, Google

Слідкуйте за новинами нашого блогу, підписавшись сьогодні

Підписавшись на отримання електронних листів від White Sales, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності. Ми відповідально ставимося до вашої інформації. Ви можете скасувати підписку в будь-який час.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.